Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ποσοστό Σωτηρίας ..! Νώντα Σκοπετέα


Foster Bible Pictures 0131-1.jpg
 Χαμένος ο χρόνος μιας ραδιοφωνικής εκπομπής ή ενός γραφτού , αν δεν γίνει τουλάχιστον μια έμμεση , μια παραβολική έστω αναφορά στο μεγάλο ζητούμενο της πίστης μας , στην μετάνοια και στην σωτηρία ! Θα μας ζητηθεί κάποτε λόγος , για καθετί χαμένο και κρυμμένο που σαν δώρο μας δόθηκε ουρανόθεν !
 Κάθε μέρα , αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι νεκροζώντανοι άνθρωποι, που πλανεμένοι και σκληρόκαρδοι απομακρύνονται από την πηγή της Ζωής και της Αλήθειας και θαρρούν πως ξεδιψούν, ρουφώντας αφειδώς μα αξεδίψαστα , από τα τρελά νερά που πηγάζουν και κυλούν πλέον παντού !  Να χεις την βρύση της ζωής δίπλα σου , αδελφέ μου συναμαρτωλέ , Χριστιανέ Ορθόδοξε , ταλαίπωρε εαυτέ μου και να αρνείσαι πεισματικά να πιείς !
 Αλλού να κοιτάς και να παρασύρεις κι άλλους σ αυτήν την ξεραΐλα της δικής σου ψυχής , μιλώντας συνεχώς για αγάπες , κεράκια και καλούς ανθρώπους, αυταρέσκους μα όχι και Θεαρέστους , με τα γνωστά σου συνθήματα :
 Άλλα είναι αυτά που σώζουν ! Καλός άνθρωπος να είσαι ! Να αγαπάς χρειάζεται μόνο και να μην πειράζεις τα μυρμήγκια! 
Να ρωτήσουμε , να μάθουμε , να διαβάσουμε και να διαφωτιστούμε , για το τι εννοούσε ο Κύριός μας , όταν κατακεραυνώνοντας τους Φαρισαίους και τους αγαπολόγους εξωραΐστές όλων των εποχών , έλεγε : Ταύτα δε έδει ποιήσαι, κακείνα μη αφιέναι ! ( Ματθ. 23,23) Έρχεται και πάλι φέτος συν Θεώ η Αγία και Μεγάλη Δευτέρα !
 Τα σέβεσαι λες τα δόγματα της Αγίας Ορθοδοξίας και τις επιταγές της , τα ιερά δικαιώματα του Ευαγγελικού Νόμου ! Και αγαπάς και ελεείς και συμπάσχεις , εκκλησιάζεσαι,πας και σε γάμους,σε χρίσματα και βαπτίσεις,πέραν των δικών σου παιδιών,που χρίστηκαν και βαπτίστηκαν,μετέχεις και σε ευχέλαια και μάλιστα συχνά ! Άξιος , φώναξες με όλην την δύναμη σου, σε χειροτονία Διάκου και Δεσπότη! Και έχεις το 5 στα 7! Τι είναι αυτό το ποσοστό,εύλογα θα ρωτήσει κάποιος ! Είναι αυτό που στην συντριπτική πλειονότητα συνοδεύει όλους εμάς , τους σύγχρονους Χριστιανούς Ορθοδόξους !Το 5 στα 7 ! Καλό θα πει κάποιος είναι και αυτό το ποσοστό ! Μεγάλο ! 72% !  Ρωτούσε ένας μεγάλος Χριστοκήρυκας , ( σ.σ. Δημήτριος Παναγόπουλος) πως αν υπήρχε ένα τηλέφωνο άμεσης και επείγουσας ανάγκης με 7 ψηφία και εσύ σχημάτιζες στην συσκευή σου τα πέντε ή και τα έξη ακόμα από αυτά , θα το σήκωναν στην άλλη πλευρά του τηλεφώνου ; Προφανώς όχι ! Και η ανάγκη θα έμενε ακάλυπτη εις το παντελές , με ολέθρια , καταστροφικά αποτελέσματα ! Πρέπει να σχηματιστούν και τα 7 νούμερα ! Πρέπει να έχεις αδελφέ μου , ταλαίπωρε εαυτέ μου ως την τελευταία σου πνοή το 100% , το 7 στα 7 ! Και έπειτα , όχι επειδή τα κατάφερες, αλλά με το έλεός Του και μόνο, να σώσεις την ψυχή σου από τον θάνατο και την φωτιά !
Είναι συγκλονιστικά διδακτικές οι αλήθειες της Παλαιάς Διαθήκης ! Εκεί στις σελίδες των Ιστορικών Βασιλειών , συναντάμε κάποιον που θεραπεύθηκε και σώθηκε τηρώντας το 7 στα 7 !
Jan Simon Paynes.  Τον προφήτη Elisey και τον διοικητή Naaman.  1610η χρόνια.  Μουσείο Περιφερειακής Τέχνης Ryazan
( Απόδοση Β. Μουστάκη- Ι.Τιμαγένους Εκδόσεις Ι.Σιδέρης)
…Την εποχή του Ελισσαίου ζούσε ένας σπουδαίος στρατηγός του βασιλιά της Συρίας ο Νεεμάν. Αυτός έσωσε πολλές φορές τη Συρία από πολέμους. Ήταν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου